domingo, 24 de junio de 2018

Coques de Sant Joan

Curs de coques de Sant Joan amb el mestre pastisser Jordi Bordas a l'escola de Viladecans.La coca de Sant Joan és una de les coques més populars de Catalunya i pot ser de classes diferents: confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fruita confitada. És la menja tradicional de la Nit de Sant Joan, quan es reparteix a les revetlles juntament amb vins dolços o rancis; avui, però, aquestes begudes han anat deixant pas al cava. La coca de Sant Joan es deriva del tortell amb ous que es menjava antigament: un dolç de forma rodona, que era una reminiscència clara del culte al sol, ha de ser el doble de llarga que d’ampla.
domingo, 1 de abril de 2018

Mones Pasqua 2018

Tradició de la Mona de Pasqua
L'existència de la 'mona' entesa com una menja dolça pròpia del dia de Pasqua Florida està documentada almenys des del segle XV, tot i que hom sospita que es remunta a més antic. La forma i composició d'aquest pastís, que la tradició dicta que els padrins han de regalar en aquesta data als seus fillols, ha variat molt amb el temps. Sembla que antigament, quan es feia a casa, tenia forma de tortell i era feta amb pasta de pa, possiblement una mica més pastada i enriquida. Fins ben entrat el segle XX s'hi posaven ous durs amb la closca pintada, un per cada any de l'infant a qui li era lliurada. En alguns llocs el pastís tenia forma de ninot amb les cames eixarrancades i amb l'ou a la boca o al ventre, fet que alguns han interpretat com la supervivència d'un antic culte a la fecunditat. Les mones actuals del Principat, fetes amb una base de pa de pessic, mantega i xocolata, i adornades amb plomalls, fruita confitada i ous o altres figures de xocolata, no es van començar a fer fins al segle XIX.

Aquestes son les mones que aquest any estrenem a Sweetrosaines, son mones de figures d'animals. La majoria son amb una base xocolata blanca i pintades amb una base xocolata blanca, el greix del propi cacao i el tint alimentari amb el color escollit, d'acord amb la figura.

La Jirafa i l'elefanta
La Jirafa i l'elefanta
La Jirafa i l'elefanta
La Jirafa i l'elefanta
   

El Cuc i la Marieta

El Cuc i la Marieta
El Cuc i la Marieta 
El Cuc i la Marieta 
El Cuc i la Marieta
El Cuc i la Marieta

Aquestes son les altres mones mes clàssiques amb formes mes habituals, com la cabana de la Daysi i mona que quasi mai falla com la mona del FCBarcelona. Totes elles son amb xocolata negra del 55%.

La cabana de la Daysi

La cabana de la Daysi

La cabana de la Daysi

La cabana de la Daysi
La mona del FCBarcelona 
La mona del FCBarcelona
La mona del FCBarcelona
La mona del FCBarcelona 
La mona del FCBarcelona

El video de les Mones
domingo, 25 de marzo de 2018

Catering 70 Agustí

Fiesta del 70 cumpleaños del papa Agustí, mesa de catering salado conformado con mini hamburguesas, canapés de queso Philadelphia y salmón, triples de aguacate y tomate, triples integrales de jamón y espinacas, bolitas de causa con gambas, hojaldres con chistorra, mini tartaletas de atún con cherry, croissants con pollo con mayonesa, pincho de pan con tomate y jamón, pincho de tortilla de patatas con langostino.


Y para culminar tres tartas; un “lemon pie”, tarta de chocolate con crema de frambuesas y frutos rojos, y bizcocho de naranja relleno con “lemon curt” y merengue flameado.sábado, 17 de marzo de 2018

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake en version para cumpleaños de un caballero, llamado Quico. Suave bizcocho en color rojizo como el mismísimo Red Velvet que se servia en el hotel en Nueva York Waldorf-Astoria allí en los años 30.

La tarta Red Velvet ha estado históricamenete relacionado con las celebraciones de independencia de Texas en donde la comida roja es parte del ritual, que simboliza la sangre derramada durante la Guerra Civil.

La tarta volvió a estar de moda a partir de la película Magnolias de acero (1989) y de la llegada de la famosa pastelería Magnolia Bakery a la zona oeste de Nueva York en 1996, La tarta Red Velvet comenzó a causar furor en Estados Unidos convirtiéndose en muy poco tiempo en uno de los sabores preferidos de los estadounidenses.

domingo, 11 de marzo de 2018

Crema de Chocolate al toque de Café by Megasilvita

Crema de Chocolate con un toque de café para rellenos de tartas y/o coberturas, receta original obtenida de Megasilvita.


Ingredientes para la Crema de Chocolate

Ingredientes para el sirope:

125 gr de cacao en polvo 100%

160 ml de café acabado de hacer

150 gr de azúcar

60 gr de chocolate negro con un 53%

Resto de ingredientes:

500 ml de nata para montar muy fría

240 gr de queso mascarpone frío

195 gr de azúcar icing sugar (120gr si usas nata vegetal)2 cucharaditas de pasta de vainilla o extracto de vainilla


sábado, 10 de marzo de 2018

Chocolatisimo Extrem Cake

Chocolatissimo Extrem 🍫🍫🍫 Cake. Si te gusta el chocolate 100% esta es tu tarta. Chocolate en tres texturas; bizcocho, cheesecake y crema todas ellas en chocolate.La receta original es de la gran @megasilvita Porqué son tan ricas tus tartas? 😋. Si te animas con la tarta aquí te dejo el paso a paso de la receta de la propia Megasilvita 

miércoles, 14 de febrero de 2018

Chocolate Academy by Raul Bernal

Sweetrosaines estamos en modo aprendizaje en Chocolate Academy en el curso de figuras de Pascua con @raulbernalb en el #chocolateacademy de Vic.

Con Raul Bernal

Con el Maestro y Certificada !
Cuatro de cuatro!!!🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙈😊

Cuatro de cuatro!!!🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙈😊

“El Gusano” y aquí está el resultado del curso de figuras de Pascua en #chocolateacademy #chocolateacademybcn #sweetrosaines #beSweet#beSweetrosaines #chocolate #pascua gracias a mi maestro @raulbernalb


"La Mariquita" y aquí está el resultado del curso de figuras de Pascua en #chocolateacademy #chocolateacademybcn #sweetrosaines #beSweet#beSweetrosaines #chocolate #pascua gracias a mi maestro @raulbernalb @ Chocolate Academy BCNFoto de Fin de Curso